Den største fordelen med ferdigplen er at det blir fort grønt. Allerede etter to til tre uker er plenen klar til bruk, og ferdigplen er like solid som annen plen. Vi i Os Hageservice AS tilbyr ferdigplen til kunder i Bergen, Os og i Fusa.

Selv om det er fristende å bare rulle ut plenen, er det forarbeidet som avgjør om du får en fin ferdigplen. Vi hjelper til med forarbeidet og oppmålingen for å vite hvilken mengde man trenger av ferdigplen. Selv om en ferdigplen kommer med et jordlag, er det likevel viktig å legge ut et sjikt med jord, selv om man har bestemt seg for å legge ferdigplenen oppå en eksisterende plen.

Ferdigplen

Dersom man legger ferdigplen oppå en allerede eksisterende plen, anbefales det minimum fem centimeter vekstjord. Dersom man skal legge ferdigplen oppe på gammel plen, skal man være klar over at den gamle vil råtne etter hvert, og det kan innebære at den nye plenen kan bli litt humpete. Ønsker man å unngå dette, må den gamle plenen fjernes helt, deretter legge på vekstjord, før ferdigplen rulles ut til slutt.

Vanning er viktig, men det må ikke overdrives. Ferdigplen har behov for vanning straks etter legging. Vann godt (rotbløyte) annen hver dag. Det er mest gunstig å vanne om natten.

Klipp ferdiplenen så fort den begynner å gro. En sunn plen bør klippes ofte, gjerne en til to ganger i uken. En god regel er å klippe plenen når den har nådd en høyde på 4-5 cm. Unngå å klippe mer enn 1/3 av den totale gresshøyden om gangen.
En nylagt plen bør gjødsles 1 mnd. etter legging. Tilføring av næringsstoffer vår, sommer og høst bidrar til at plenen trives og forblir frisk og grønn i mange år fremover.

Os Hageservice AS ønsker å delta aktivt ved en forespørsel på ferdigplen. Vi har som mål at alle våre kunder skal føle begeistring over den totale kvaliteten de får hos oss. Med det tenker vi på evnen til å være kreativ, idèskapende, engasjerende og ansvarsbevisst. Vårt team er dyktig, motivert, og ønsker deg som kunde velkommen til et profesjonelt samarbeid.

FOTOGALLERI