SEDUMMATTER

Sedummattene vi leverer har en mix av syv berknapper. Mattene brukes mest til sedumtak eller dekorative bed, skråninger, i/ på mur m.m. Bruksområdene er mange, så det er bare fantasien som setter grenser.
Vi har god erfaring på sedummatter og kan vise til mange fornøyde kunder i Os, Bergen, Tysnes og i Fusa.

  • Sedummatter er vakkert og har hovedsaklig en grønnfarge. Om sommeren og høsten blomstrer sedumplantene, eller bergknapp som de heter på norsk, med hvite, gule og rosa små blomster. Om høsten og vinteren får sedummattene en rødbrun vakker farge.
  • Minimalt vedlikehold og nærmest vedlikeholdsfritt. Det skal ikke klippes, eller kalkes. Sedummatter skal kun gjødsles litt med langtidsvirkende gjødsel et par ganger hvert år.
  • Sedummatter er evigvarende. Det formerer seg hele tiden med frø og stiklinger slik det ville ha gjort i naturen.
  • Sedum er ekstremt hardfør og kan klare seg uten vann og næringstilførsel.
Sedummatter-2

SEDUM tilhører Bergknappfamilien (Crassulaceae) og har planter med saftige og tykke blader. Sedum er en flerårig eller ett- til toårig plante som ofte er uten jordstengler, men som har bladskudd som overvintrer. Trives på berg og bakke fra kysten og opp til 1200 m.o.h.

Sedum er lavtvoksende og teppedannende. Sedummattene består av et teppe med planter, vekstsubstrat og kokosmatten de vokser i. Sedum er ekstremt hardfør og kan klare seg uten vann og næringstilførsel. Dette gjør at sedum kan etablere seg og overleve på meget skrinne vokseplasser som andre planter ikke vil klare seg. Sedummattene kan legges rett på fingrus eller subbus. Bruk en duk (veiduk kl. IV) under mattene for å hindre oppspiring av ugress. Sedum varierer i form, frodighet og farge avhengig av årstid, nedbør, næringstilgang og artene i mattene. Bladene er vel så vakre som blomstene.

For mer informasjon om våre planter, ta kontakt med oss i Os Hageservice AS. Vi tar også oppdrag i Bergen og omegn, Fusa og i Tysnes.

FOTOGALLERI